Otvoritev počitnic v deželi Vile Eksene

Otvorite počitnic v deželi Vile Eksene 2

Dne 22.6.2018 smo pred Centrom Eksena otvorili počitnice in pripravili nepozabno dogodivščino za otroke. 
Otroci so bili deležni vodenega programa s strani formalno izobraženih vzgojiteljic in učiteljic. 

Dogajalo se je naslednje:
 MEGASTIČEN SHOW S SUPERJUNAKI in z VILO EKSENO 
 GRAD PREIZKUŠNJE: velikansko XXL napihljivo igralo MADAGASKAR  
 PRAVLJIČNA DEŽELA VILE EKSENE 
 JAHANJE KONJA 
 DRUŽENJE IN ZABAVA s superjunaki in z VILO EKSENO

Dogodek je bil sofinanciran s strani Občine Šentjur iz javnega razpisa za sofinanciranje mladinskih programov in projektov.

0

Veseli dan prostovoljstva

V četrtek, 17. 5., je na Prešernovem trgu v Ljubljani potekal Veseli dan prostovoljstva pod okriljem organizatorja – Slovenske filantropije. Človekoljubne projekte in delovanje je predstavilo tudi Društvo Eksena.
V Društvu Eksena se na osnovi prostovoljnega delovanja zavzemamo za promocijo strpnosti in sožitja ter s tem uresničevanje temeljnih človekovih in otrokovih pravic.
Obiskovalci so izkazali veliko zanimanja za naše delo in projekte, imeli pa so priložnost podpisati tudi peticijo za svetovni dan stop obrekovanju.

Oglejte si nekaj utrinkov:

 

0

Sprejem pri predsednici Zveze študentskih klubov Slovenije, g. Partriciji Premrov

Turneja strpnosti pri predsednici Zveze študentskih klubov Slovenije

Predstavnika Izobraževalnega centa Eksena dr. Nejc Jelen (vodja projekta Mi smo ZA STRPNOST! in avtor prevoda Deklaracije o načelih strpnosti) ter glasbenik SoulGreg Artist (ambasador strpnosti) sta se danes udeležila uradnega sprejema pri predsednici Zveze študentskih klubov Slovenije Patriciji Premrov in ji v podporo strpnosti svečano poklonila in predstavila našo slavnostno tiskano knjižico s prvim slovenskim prevodom Unescove Deklaracije o načelih strpnosti ter Deklaracije o kulturni raznolikosti ter predstavila naša prizadevanja za dvig strpnosti v družbi. Srečanja se je udeležil tudi Matej Šavs, drugi član predsedstva ŠOS.

#MiSmoZaStrpnost

0

Sprejem pri predsedniku Državnega sveta Republike Slovenije, g. Mitji Bervarju

Turneja strpnosti pri predsedniku Državnega sveta

Predstavnika Izobraževalnega centa Eksena dr. Nejc Jelen (vodja projekta Mi smo ZA STRPNOST! in avtor prevoda Deklaracije o načelih strpnosti) ter glasbenik SoulGreg Artist (ambasador strpnosti) sta se v torek, 4. 4., udeležila uradnega sprejema pri predsedniku Državnega sveta g. Mitji Bervarju in mu v podporo strpnosti svečano poklonila in predstavila našo slavnostno tiskano knjižico s prvim slovenskim prevodom Unescove Deklaracije o načelih strpnosti in Deklaracije o kulturni raznolikosti ter predstavila naša prizadevanja za dvig strpnosti v družbi.

#MiSmoZaStrpnost

0

Sprejem pri generalnem direktorju policije, g. Marjanu Fanku

Turneja pri generalnem direktorju policije

Predstavnika Izobraževalnega centra Eksena, ga. Ajda Bezenšek, strokovna direktorica izobraževalnih programov v Izobraževalnem centru Eksena in dr. Nejc Jelen, vodja projekta Mi smo ZA STRPNOST!, sta se v četrtek, 30. 3., srečala z generalnim direktorjem policije g. Marjanom Fankom in mu v skupni podpori strpnosti v naši družbi svečano podarila in predstavila našo slavnostno tiskano izdajo prvega slovenskega prevoda Deklaracije o načelih strpnosti ter Deklaracije o kulturni raznolikosti. Srečanja se je udeležila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.
Policija Slovenije je pozdravila naša prizadevanja za dvig strpnosti v družbi.

#MiSmoZaStrpnost

0

Društvo Eksena organiziralo predavanje Sibile Unuk, dr. med. specialist infektolog

V okviru dogodkov v mesecu aprilu, ki ga bomo posvetili preventivi zdravja, smo v petek, 31. 3., za člane Društva Eksena organizirali predavanje Sibile Unuk, dr. med. specialist infektolog, z naslovom Kronične bolezni in bolezni, ki se dedujejo, ter preventivni pregledi za njihovo pavočasno odkrivanje.
Sledila je še predstavitev Akupunktne masaže po Penzelu, ki jo je izvedla Simona Lorger, terapevtka akupunktne masaže, zaposlena v Izobraževalnem centru Eksena.
Predstavljamo vam izjavo zdravnice Sibile Unuk, dr. med:

Izjava zdravnice Sibile Unuk, dr. med. specialist infektolog.V okviru dogodkov v mesecu aprilu, ki ga bomo posvetili preventivi zdravja, smo v petek, 31. 3., za člane Društva Eksena organizirali predavanje Sibile Unuk, dr. med. specialist infektolog, z naslovom Kronične bolezni in bolezni, ki se dedujejo, ter preventivni pregledi za njihovo pavočasno odkrivanje.
Sledila je še predstavitev Akupunktne masaže po Penzelu, ki jo je izvedla Simona Lorger, terapevtka akupunktne masaže, zaposlena v Izobraževalnem centru Eksena.
Predstavljamo vam izjavo zdravnice Sibile Unuk, dr. med.

Objavil/a Izobraževalni center Eksena dne 31. marec 2017

0

Sprejem pri predsednici Zveze prijateljev mladine Slovenije, ge. Darji Groznik

Turneja strpnosti pri predsednici zveze prijateljev mladine Slovenije

Predstavnika Izobraževalnega centra Eksena, ga. Ajda Bezenšek, strokovna direktorica izobraževalnih programov v Izobraževalnem centru Eksena in dr. Nejc Jelen, vodja projekta Mi smo ZA STRPNOST!, sta se v četrtek, 30. 3., srečala s predsednico Zveze prijateljev mladine Slovenije go. Darjo Groznik in ji v skupni podpori strpnosti v naši družbi svečano podarila in predstavila našo slavnostno tiskano izdajo prvega slovenskega prevoda Deklaracije o načelih strpnosti ter Deklaracije o kulturni raznolikosti. Srečanja se je udeležila tudi generalna sekretarka ga. Breda Krašna.

0

Sprejem pri predsedniku Študentske organizacije Slovenije, g. Aleksandru Spremu

Turneja strpnosti pri predsedniku študentske organizacije Slovenije

Predstavnika Izobraževalnega centa Eksena dr. Nejc Jelen (vodja projekta Mi smo ZA STRPNOST! in avtor prevoda Deklaracije o načelih strpnosti) ter glasbenik SoulGreg Artist (ambasador strpnosti) sta se v ponedeljek, 27. 3., udeležila uradnega sprejema pri predsedniku Študentske organizacije Slovenije g. Aleksandru Spremu in mu v podporo strpnosti svečano poklonila in predstavila našo slavnostno tiskano knjižico s prvim slovenskim prevodom Unescove Deklaracije o načelih strpnosti ter Deklaracije o kulturni raznolikosti ter predstavila naša prizadevanja za dvig strpnosti v družbi. Srečanja se je udeležil tudi g. Nassim Djaba, predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

#MiSmoZaStrpnost

0

Sprejem pri državni sekretarki na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo

Turneja strpnosti pri državni sekretarki na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ge. Evi Štravs

Predstavnika Izobraževalnega centa Eksena dr. Nejc Jelen (vodja projekta Mi smo ZA STRPNOST! in avtor prevoda Deklaracije o načelih strpnosti) ter glasbenik SoulGreg Artist (ambasador strpnosti) sta se v ponedeljek, 27. 3., udeležila uradnega sprejema pri državni sekretarki na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ge. Evi Štravs Podlogar in ji v podporo strpnosti svečano poklonila in predstavila našo slavnostno tiskano knjižico s prvim slovenskim prevodom Unescove Deklaracije o načelih strpnosti ter Deklaracije o kulturni raznolikosti.in predstavila naša prizadevanja za dvig strpnosti v družbi.

»Strpnost je vrlina, ki omogoča mir in prispeva k nadomestitvi kulture vojne s kulturo miru.«
(Deklaracija o načelih strpnosti, UNESCO)

#MiSmoZaStrpnost

0
Page 1 of 6 12345...»