Ambasadorji strpnosti so znane in ugledne osebnosti iz sveta umetnosti, športa ali drugega področja, ki jim v Društvu Eksena ta naziv svečano podelimo v namen javnega zavzemanja za strpnost in delovanje v podporo uresničevanja temeljnih človekovih in otrokovih pravic.

Odlika Ambasadorjev strpnosti je negovanje strpnosti v svojem osebnem življenju in medosebnih odnosih, zato imamo pri podeljevanju tega naziva visoka etična merila.

Ambasadorji strpnosti sodelujejo z Društvom Eksena pri širjenju razumevanja pomena strpnosti, se zavzemajo za razvijanje kulture medsebojnega spoštovanja ter spodbujajo uresničevanje načel Deklaracije o načelih strpnosti, Splošne Deklaracije človekovih pravic in Deklaracije o otrokovih pravicah.

SoulGreg Artist

glasbenik, presednik Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan

Gregor Bezenšek – SoulGreg Artist

Akademskemu slovenskemu glasbeniku SoulGreg Artistu smo podelili častni naziv Ambasador strpnosti zaradi njegovega izjemnega umetniškega ustvarjanja na glasbenem področju skozi katerega odločno širi sporočilo ljubezni, strpnosti in miru.

Poleg tega je SoulGreg Artist v zasebnem življenju kot osebnost, mož in oče zgled v spoštljivemu odnosu do sočloveka, sprejemanju različnosti in negovanju medosebnih odnosov.

Še poseben razlog za podelitev naziva Ambasador strpnosti pa je njegova osebna zahtevna življenjska izkušnja z nestrpnostjo in sovraštvom, ki ju je doživljal kot glasbenik. Njegov strpen in miroljuben odziv na vse napade in poskuse onemogočanja pa potrjujejo, da je velika osebnost.

Zaradi vsega tega je SoulGreg Artist naš Ambasador strpnosti.