Kulturni večer na Ekseni

Društvo Eksena je v petek 10.3. organiziralo in izpeljalo prvi kulturni večer

V počastitev kulture in umetnosti, ki sta na Ekseni zelo cenjeni in negovani, je Društvo Eksena organiziralo in v petek, 10.3., izpeljalo prvi KULTURNI VEČER na Ekseni.
Večer, s katerim smo posebno pozornost namenili ustvarjalnosti slušateljev skozi različne oblike umetnosti, sta vodili Metka Dobravc in Eva Kovač.
Vsi, ki so nastopili, so slušatelji programov na Izobraževalnem centru Eksena in so torej tisti, ki vlagajo v odnos do sebe in drugega, v strpnost, spoštovanje in ljubezen. In prav vsak izmed njih je na odru izrazil hvaležnost za pot, ki jo hodijo. Kajti to je pot, ki vsakomur izmed nas na svoj način prebuja nam lastno ustvarjalnost, ko napredujemo iz nevrednosti v vrednost ljubezni.
Voditeljici sta zaključili z zahvalo utemeljiteljem Teorije Eksena, g. Miranu Pečniku in Kseniji Pečnik ter Ajdi Bezenšek, brez katerih bi mi vsi ne postajali to, kar v resnici smo – vredni ljubezni, in s tem umetniki svojih življenj. In s citatom velikega umetnika SoulGrega Artista: »Če nisi pripravljen dati življenja za svojo umetnost, potem najverjetneje nisi pravi umetnik.«
Druženje se je v prijetnem vzdušju nadaljevalo ob piškotih Alenke Pisanec, in v Kapljici ob palačinkah s slastnimi nadevi.

Vabljeni k ogledu fotoutrinkov:

0