OTROKOVE PRAVICE – OD TEORIJE K PRAKSI 2021

Osnovni namen projekta “Otrokove pravice – od teorije k praksi” je ozaveščanje mladih o pomenu otrokovih pravic in odgovornosti/dolžnosti, ki jih te s sabo prinašajo z namenom krepitve medsebojnega sprejemanja in spoštovanja sebe in drugih.  S tem imajo otroci tudi priložnost pridobivati socialne veščine in graditi na pozitivni samopodobi.

Skozi projekt otroci pridobivajo:

• na razumevanju otrokovih pravic,
  • vpogled v uresničevanje otrokovih pravic v praksi,
  • krepijo medsebojno sprejemanje in spoštovanje sebe in drugih,
  • spoznavajo pomen strpnega odnosa drug do drugega,
  • pridobivajo socialne veščine in krepijo medsebojno sodelovanje in solidarnost.

– Pridobivanje socialnih veščin in krepitev medsebojnega sodelovanja, strpnosti in solidarnosti med otroci in mladostniki,

Projekt je bil sofinanciran s strani Občine Šentjur.

Z vami delimo nekaj fotoutrinkov.

SVETOVNI DAN OTROKA 2019

20. novembra praznujemo SVETOVNI DAN OTROKA.
Na ta dan je bila leta 1989 sprejeta Konvencija o otrokovih pravicah, ki sporoča, da so otroci osebnosti z vsemi pravicami človeka, ki potrebujejo posebno skrb in zaščito.

V društvu Eksena si aktivno prizadevamo za uresničevanje otrokovih pravic v praksi. Posebej se osredotočamo na dve postavki:
    💙 Pravico otrok do ljubezni.
    💙 Pravico otrok do razumevanja, strpnosti in občutka sprejetosti s strani odraslih.
Ob obeležitvi svetovnega dneva otroka smo v sodelovanju z Izobraževalnim centrom Eksena pripravili posebni delavnici z naslovom OTROKOVE PRAVICE – iz teorije v prakso.

Otroci in mladostniki so na delavnicah spoznavali pomen otrokovih pravic in kako jih lahko uresničujejo v praksi. Delavnici sta bili učinkovita, ob spoznavanju otrokovih pravic so otroci in mladostniki sodelovali in pridobljeno znanje izrazili na ustvarjalen način.

Delavnica je bila učinkovita, otroci so veliko spoznali in nastali so krasni izdelki, ki izražajo razumevanje njihovih pravic in delovanje le-teh v praksi.

Projekt je bil sofinanciran s strani Občine Šentjur.

Z vami delimo nekaj fotoutrinkov.

Delavnica je bila sofinancirana s strani Občine Šentjur.